Administrar

El llegat de Chaplin

mianco | 15 Juny, 2009 12:34

L'exposició “Chaplin en imatges” (Caixafòrum Palma, del 12 de juny al 20 de setembre de 2009) m'ha fet recordar aquelles imprescindibles pel·lícules d'elevadíssim contingut reivindicatiu com “Tiempos modernos” (1936) -on es replantejava la posició de l'home com a mà d'obra dins d'un sistema de producció fordista- o “El gran dictador” (1940).

La gran importància d'aquesta última és precisament que la denúncia de la figura de Hitler com el dictador que avui pecebem tots que va ser es produí de manera simultània amb el seu alçament com a vertader líder de l'Alemanya nazi. El film s'estrenà 5 anys abans de la fi de la segona guerra mundial.

He cregut interessant recuperar un dels discursos polítics més profunds i més emocionants de la història contemporània, un d'aquells documents que tots hauríem de tenir en ment. La lluita per la igualtat, per la solidaritat, la llibertat i la justícia al genial actor i director li costà un exili. El seu propi país, com amb tants d'altres casos, no el va saber entendre. En aquell mateix moment els avantpassats del seu actual president conraven els camps de Guinea.

Chaplin, en ser confós amb el dictador de Tomania, es dirigeix a la multitud així:

 (Segueix)

Deu raons per a votar els Socialistes Europeus

mianco | 04 Juny, 2009 10:51

Mai ha estat senzill sintetitzar les idees. Transmetre el missatge que es vol, de manera idònia, per tal que sigui percebut com volem per tots els públics no és tasca fàcil -no tots percebem la informació de la mateixa manera-. No es tracta de transmetre missatges diferents segons el públic, no (tots sabem que n'hi ha que hi recórren sovint a aquesta barroera estratègia). Estic parlant de transmetre BE, i estic pensant en aquella frase que diu que "lo bueno, si breve, dos veces bueno".

En aquest sentit, hem intentar reunir totes aquestes idees en un decàleg del votant socialista europeu, per afavorir la reflexió i la difusió de principis. I, és clar, perquè en faceu l'ús que trobeu adient. Aqui el teniu:

 (Segueix)

Quo vadis Europa?

mianco | 01 Juny, 2009 18:12

Les campanyes electorals (si, aquests 15 dies frenètics abans d'unes eleccions en que rebem més informació dels partits i dels polítics que en tot un any) comprenen multitud d'accions orientades a fins determinats, a objectius marcats, a intencions clares.

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS