Administrar

Sieu coherents

mianco | 06 Febrer, 2007 23:45

En primer lloc vull donar-vos les gràcies a tots els que m'heu escrit i a aquells que m'heu donat la benvinguda. És agradable "sentir-te sentit" per companys i companyes i per veus discrepants. A tots vos ho agraesc (i en especial a un home del Pla, com en Miquel, la zona més esquerranosa de l'illa!).

Acabats els agraiments m'agradaria exposar-vos una sèrie de consells d'un dels grans assessors de campanyes politiques: Joe Napolitan. Napolitan ha participat a campanyes de tot color durant més de 30 anys a 20 paisos dels 5 continents, per tant el podem considerar un personatge independent.Algunes de les seves frases són:

"Analitza les teves derrotes"

"No ens hem d'oposar necessàriament a les propostes del contrari"

"Sieu tolerants"

Aquestes sentències de Napolitano són enfocades a les campanyes electorals, però són perfectament aplicables a la gestió que faci un partit determinat durant els quatre anys de govern. Diguem que el partit de l'oposició haurà d'analitzar durant la legislatura on ha fallat, el per qué no ha arribat a la ciutadania que en definitiva és qui legitima el govern. Per altra banda, un bon equip gestor de recursos públics ha de ser capaç de considerar les propostes de l'oposició i viceversa, creant un continu que permetrà que tots els ciutadans es vegin representats pel govern municipal, autonòmic o estatal. Diguem que, per posar un exemple, l'oposició no pot fallar SEMPRE en les seves propostes, ni el govern es pot equivocar SEMPRE. Duguent el cas a allò més absurd és com el rellotge sense corda: fins i tot ell acerta dues vegades al dia l'hora que és. Cal que tots nosaltres mostrem un minim de tolerància cap als altres.

I tot això per qué? Perque podem concloure qui governa per la gent i amb la gent, i qui no. Perque endevinam qui fa oposició per la gent i amb la gent i qui no. Tot això perque la gent perceb qui fa el ridicul i qui intenta canviar per millorar. Perque no es pot dir NO a tot, no és possible no encertar en res. La ciutadania de l'estat espanyol està vertaderament cansada de l'oposició, que simplement es dedica a crispar; crispa els seus contra el PSOE fent responsable únic al govern central de cada acció terrorista, essent la primera oposició de la història que posa traves a la lluita antiterrorista. I crispa als altres (la gran majoria) perque ja estam cansats de sentir exactament les mateixes bajanades dia rere dia, estam avorridíssims! En realitat basta veure l'oposició popular una vegada per setmana, ja que és com els "culebrons", pots estar dies sense veure'ls i tanmateix saps que recuperaràs el fil.

Caldria que es tengués en compte que el govern simplement ha adoptat les mesures que ha cregut oportunes, i que aquestes mesures poden agradar o no. Els responsables del terrorisme són els terroristes, i els encarregats de posar-hi sol•lució som TOTS. Crec que amb la lluita policial no és suficient, crec que no s'ha de negociar a qualsevol preu, crec amb el projecte Zapatero per la pau. Sincerament hi crec.

A l'àmbit autonòmic: els errors del govern Matas no són imputables a ningú més que ells, no són comparables als "suposats errors" del govern Zapatero. No vull crear una dicotomia però són els exemples més clars que tenim! El govern del PP converteix en corrupció tot allò que toca, són els "mides" de la corrupció. Aqui si que és possible fer oposició, pel bé de la ciutadania, pel coneixement de la ciutadania. Per això creiem en un nou govern que doni un impuls a la nostra gent, desencantada amb la direcció d'aquesta comunitat, que ha vist com la nostra terra era portada de diaris, revistes, telenotícies i fins i tot premsa rosa, plena de casetetes il·legals. Nosaltres, encara que el PP se n'hagi apoderat de la paraula, també invertim molta il·lusió en aquest projecte, un projecte de futur.

Per acabar, amic Mateu, tenc la meva opinió sobre ERC, però a les illes balears (i sentint-ho molt pels bons amics que tenc militants d'aquest partit) per jo no tenen cap representativitat específica, a mi ERC a les Balears em diu tant com CiU. Em deixa bastant indiferent. D'ERC no fa falta que me'n parlis. Fins aviat!

Comentaris

 1.  
  Benvingut Miquel Àngel

  Has començat amb força; això està molt bé :-)

  TONI ROIG | 07/02/2007, 15:08
 2.  
  Bienvenido....

  Creo que solo faltaba yo por decirte algo, sólo decirte que me alegro de leerte cada día... es impresionante más que lo que dices ( que también ) como lo dices...creo que lo que le faltaba al mundo del blog era sin duda MIGUEL ANGEL!!!

  Simplemente es increible!!!

  ánimo y adelante!!!!

  MIMI | 07/02/2007, 20:20
 3.  
  Hola

  Vale fenómeno , que tengas suerte, me ha gustado lo que has dicho.

  Mateu | 09/02/2007, 16:49
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS