Administrar

Víctimes de missatges

mianco | 12 Octubre, 2007 10:57

La dreta i la seva media tenen una capacitat innata per difondre missatges contundents que no responen a la realitat però que acaben essent acceptats i assimilats per a la ciutadania. No sols succeeix a l’Estat Espanyol, és un fenòmen que trobam arreu del món. De fet Goebbels, el ministre de propaganda de Hitler (pels malinterpretadors, no vull equiparar la dreta actual amb la de Hitler, és sols un exemple) ja afirmava que una mentida dita cent vegades esdevé una veritat.

Hem estat víctimes del següent missatge: el Govern de les Illes Balears ha deixat escapar 100 milions d’inversió de l’Estat. Fet i fet, una mentida com una altre, sense gaire més importància, a priori. Però tenen la capacitat de minimitzar les respostes dels responsables. Per tal d’esser rigorós (el rigor és realment escàs) vull transcriure una sèrie de comentaris del Conseller d’Economia i Hisenda, el Sr. Carles Manera, a la seva compareixença al Parlament el passat 9 d’Octubre:

No renunciam a un euro, hem fet un acord de 2.800 milions d’euros en set anys, executats, que es poden transferir d’una anualitat a una altra. No renunciam a un euro des de la conselleria i des del Govern.” 

“El PP quin número té inversió de l’Estat, me'l podria dir per favor, jo no el conec? 2.500 milions, això ho varen dir vostès a principis de juliol. I varen afegir “addicionals”. Quinze dies després misteriosament va desaparèixer la paraula “addicionals” de la seva proposta i varen passar a dir 3.000 milions. A principis del mes d’agost, una de les seves diputades estatals va parlar de “gran fita” 400 milions l’any, que és el que tenim ara.” En resposta al portaveu de la Comissió d’Hisenda i Pressuposts del PP. 

"Jo els preg que em donin un número, però no quatre i que el canviïn cada quinze dies. I sobretot, quan me'l doni, expliquinme com l’han calculat. Jo damunt pedrades no puc treballar, jo treballo damunt documents. Vostè a l’Estatut no trobarà en cap moment la paraula “addicional” referida a inversió. No latrobarà en cap moment, ni trobarà un número concret."

“Demà mateix poden parlar d’una altra valoració i nosaltres no perdrem ni un sol segon en rebatre-la. Vostès parlaren de molts de números i nosaltres hem vengut amb un acord, 2.800 milions, 300 més d’allò que vostès de vegades deien.” 

Queda clar, per tant, que allò que s’ha acordat amb el Govern Central és el paquet, o el “pack”, o com es vulgui dir, de 2800 milions d’euros a executar en els propers 7 anys. Per a fer una comparativa, perquè molts ens perden entre aquestes quantitats, els últims 7 anys varen arribar 1500 milions. Estam parlant, per tant, d’un increment d’un 80 %. En qualsevol cas, resten per definir el Règim Especial de Balears i el nou Model de Finançament.

Falta una miqueta de voluntat per entendre-ho i sobra demagògia, però ja se sap, és difícil fer entendre alguna cosa a un home, quan el seu sou depèn de que no ho entengui.

Comentaris

 1.  
  Re: Víctimes de missatges

  El PP no canviarà mai, ni tan sols davant les evidències.

  Ignasi Serra | 12/10/2007, 11:10
 2.  
  Concert

  Si tinguessim el concert economic, com tenen euskadi i navarra, no tindriem aquestes preocupacions. Saps que amb aquest sistema tindriem un gran finançament. Només esper que algún dia la gent del PSOE doneu suport a aquesta iniciativa.

  andreuet | 12/10/2007, 11:50
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS