Administrar

L'aniversari i altres herbes

mianco | 29 Maig, 2008 09:12

Dimarts passat es complí un any de les eleccions autonòmiques de 2007. Ara, just fa un any, la situació era d’incertesa i florien les especulacions interessades – ara record quan un mitjà de comunicació digital, de manera poc seriosa i rigorosa, publicava que Maria Antònia Munar era de viatge al Carib en plena negociació pel Pacte de Governabilitat a les institucions més importants de Balears, informació que s’hagué de desmentir posteriorment-.

Avui les sensibilitats de les institucions del nostre petit país són radicalment diferents a les de les institucions de fa un any: avui veiem una aposta per la llengua i la cultura, per la transparència a la gestió, per la sostenibilitat econòmica i ambiental i pel nostre territori, per l’habitatge, pels joves, pels dependents... pel futur. 

Avui podem parlar d’un compromís de l’Estat amb Balears: 2.800 milions en 7 anys (400 per any, com demanava Maria Salom), avui podem afirmar que el Govern Central ha rebut una proposta de Règim Especial de les Illes Balears i, per primera vegada a la història de la democràcia, tenim, per una banda, el reconeixement de “comunitat financerament maltractada” de Madrid i de bona part de les autonomies, i per una altra banda, comptam amb la paraula donada pel President de l’Estat Espanyol: es revisarà l’injust sistema de finançament de Balears.  

Avui, un any després, em crida l’atenció: 

- Veure l’expresident Matas a ib30, en declaracions de fa un any, dient que partia amb “la consciència tranquil·la i amb la feina ben feta”. Avui tot això ens sona a acudit.

- Comprovar com Rosa Estaràs continua sense entendre el sistema democràtic espanyol, on es voten regidors i diputats nacionals, autonòmics i provincials-consellers, la ciutadania no vota ni batles ni presidents: aquests són votats pels responsables que han elegit els ciutadans i ciutadanes. Fet i fet, pura demagògia.

-  Les tres excuses dels excàrrecs públics imputats del PP: a) Jo no ho sabia, b) Estic malalt i c) Fou la meva dona (o el seu fill)! Aiiiii, és que tot els passa a ells...

-  Llegir articles d’opinió a un digital conservador defensant que la condemna a Hidalgo és excessiva. Fins i tot les veus del PP més coherents donen el seu suport a la sentència... Avui en dia per a escriure s’ha de tenir alguna cosa més que l’ordinador. 

Comentari gratuït: Rodrigo de Santos passeja per la ciutat acompanyat de la seva parella (la oficial). Ningú m’ho ha contat, ho he vist: li falta un ble de cabell.

Comentaris

 1.  
  un any

  t'has oblidat la malaltia que té Vidal (Bitel) que va haver d'anar al psicòleg perquè na sabia dir que no, en definitiva, sort del canvi.

  Miquel Romaguera | 29/05/2008, 19:20
 2.  
  un any més

  Tenc la certesa que d'aquí a un any nosaltres estarem millor i ells aniran a menys. Hem de fer molta feina els propers 3 anys. Molts d'ànims!

  Pere | 30/05/2008, 14:38
 3.  
  L'aniversari i altres herbes

  Idò...i "España va bien"...o això deien...mentre s'omplien ses butxaques!

  LaTorxa | 30/05/2008, 20:03
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS