Administrar

Les persones passen, les idees i els projectes perduren

mianco | 03 Novembre, 2008 23:09

La continuïtat d’una entitat o d’un model d’entitat es demostra quan el seu funcionament no depèn d’un grup de persones. No erram quan deim que els cementeris están plens de gent imprescindible, o quan deim que les persones passen, però les idees perduren i evolucionen. Segur que aquells que em coneixeu m’ho haureu sentit a dir varies vegades.

Baix el meu punt de vista és fonamental que les decisions de qualsevol organització no recaiguin un una sola persona: en aquest sentit, la confecció d’equips de treball potents és bàsic pel bon funcionament de qualsevol entitat. El coneixement profund de l’entitat i del seu entorn social, la formació, l’ample de mires, l’ambició, el respecte a les decisions preses per la majoria –això implica la impossibilitat de respondre amb l’odi i el ressentiment quan aquestes decisions preses democràticament no són les que un prendria- i la capacitat d’integració de totes les postures són condicions bàsiques per a qualsevol equip directiu.

La societat del segle XXI ha assimilat i integrat el funcionament democràtic de les organitzacions a la perfecció. Si enfocam una mica més cap allà on m’interessa –per això és el meu bloc personal!- ens fixam en que les organitzacions polítiques, tan socials com les de qualsevol altra índole, participen activament d’aquests processos de renovació i de canvi permanent. És el torn dels Joves Socialistes de les Illes, que celebrarem el nostre Congrés molt aviat.

Alguns hem assumit altres responsabilitats que no ens permetran optar a càrrecs executius -el factor temps és molt important per a prendre aquesta decisió-, és l’hora d’obrir portes a la participació executiva a altres membres, sense caure en l'error de crear un equip al voltant d'una persona, sense caure en el gran error dels inexperts: que la motivació sigui l'afecte o el rebuig -no hi ha res que generi més inestabilitat dins qualsevol organització que la presa de decisions viscerals i poc racionals!-.

És ara quan s’han d’elaborar grans projectes basats en gran idees per a una societat que demanda originalitat, honestedat i coherència amb les idees. Per a la seva execució manca un grup compromès amb els ideals i mai amb l'avidesa de poder (en aquest cas, quan es té el poder en les mans, no es sap que fer amb ell!), coneixedor de la situació i amb certa perspectiva històrica, que no sigui flor d’una dia i que sigui capaç de mostrar permanentment la cara.

Comentaris

 1.  
  Re: Les persones passen, les idees i els projectes perduren

  Totalment d'acord amb el teu punt de vista. És imprescindible que les associacions es formin a partir d'un grup, i no d'una persona. I aquest grup ha de ser gent valida.
  Vols dir que et retires de joventuts? Tants d'anys donant-nos canya i ara ho deixes? hauras fet bona feina al manco, no?xDD

  Joana Contreras | 04/11/2008, 19:50
 2.  
  Re: Les persones passen, les idees i els projectes perduren

  Hey Miquel Àngel enhorabona per tota la feina que has fet a joventuts. Ara tens una nova tasca dins el partit. Ànim i endavant!

  Carles | 04/11/2008, 21:21
 3.  
  Re: Les persones passen, les idees i els projectes perduren

  Hola Joana, encantat de llegir-te, quant de temps!

  Crec que ha arribat el meu moment, si... no em "retir" però crec que actualment no puc ocupar cap càrrec executiu més. Cada un ha de saber fins on pot arribar, no? És una decisió personal però... tal vegada ni tan sols ningú em proposaria res! A la Secretaria General et puc assegurar que no hi optaré.

  Això si, encara som "jove" i faig comptes continuar vinculat a JSIB (i passi el que passi en el Congrés eh! El meu recolzament a l'organització no depèn dels resultats, a pesar de les meves òbvies simpaties per un equip de treball).

  T'hi convid a participar!

  mianco | 04/11/2008, 22:26
 4.  
  Re: Les persones passen, les idees i els projectes perduren

  Estic totalment d´acord que un grup és el que ha de liderar i conduir una associació. Ara bé, podrem coincidir que darrerament a l´associació que perteneixem, no hi ha hagut una gran tasca d´equip i ha parescut que es movia més a base "d´espasmos", que d´un pla de feina mínimament estructurat. Jo no puc participar a cap grup, degut a que estic una mica enfora, però crec que passi el que passi al congrés, l´executiva que surti ha de donar prioritat a millorar aquesta situació "d´improvisació" i posar-se a l´avantguarda real del jovent balear.

  Esper que tot et vagi molt bé per l´illa i que duguis bé la secretaria d´organització de la FSM.

  Una abraçada

  Pep | 04/11/2008, 23:58
 5.  
  Re: Les persones passen, les idees i els projectes perduren

  Gràcies pel teu comentari, Pep! Esper que gaudeixis bé d'aquesta experiència (ja et vaig dir que em fas moltissima enveja...).

  Crec que s'han de millorar moltissimes coses, és cert. El canvi i la millora permanent són imprescindibles a qualsevol organització. És un fet que les organitzacions passen per alts i baixos i, probablement, en un moment dels baixos, fins que no hi ha un canvi a l'equip executiu no es reverteix la mala tendència.

  També t'he de dir que qui aixeca el dit per a responsabilitzar algú sense posar gaire de la seva part, també s'equivoca. Hi ha milers i milers de factors a analitzar en un moment de baixa intensitat i que em dona la impressió que alguns fan anàlisis de manera tendenciosa i amb poc rigor, no sé que n'opinaras tu, ni se si n'estas tan assebentat (prou en deus tenir tu, amb aquell fred!).

  Ara, com tu saps, és el moment de fer aquests canvis amb el màxim de seny (des de Suècia comproves que no és la nota predominant, el seny...)i si és possible, de consens.

  Gràcies pels ànims i saps que tens les portes de la meva "cova" ben obertes.

  mianco | 05/11/2008, 08:00
 6.  
  Re: Les persones passen, les idees i els projectes perduren

  Desgraciadament, l´únic que veig son els blocs, i alguns rumors també tendenciosos que m´arriben sobre mi. Ja m´agradaria estar per allà i veure de primera mà que està passant. Com ja he dit en diferents comentaris, havent-hi dues possibles candidatures, m´agradaria hi hagués un debat fort i bo que provocàs alló que deman, una reactivació de l´associació. Que cap candidatura vagi en contra de l´altra, sino en favor dels joves socialistes, perque després del congrés hi haurà vida, i no crec que la meitat de militants s´haguin de donar de baixa. La lluita ha d´esser d´idees, de propostes... i composar un programa i un pla de feina que ens engresqui a tots. Si no hi ha acord, doncs que el s joves mirin quina proposta agrada més i triïn.

  L´únic que lamento seriosament son els comentaris malintencionats i insultants que veig en alguns blocs, de gent que s´amaga en un pseudònim i que tu i jo sabem que per tota l´informació que tenen no son gent de fora.

  Suècia i fred, van de la mà. La setmana passada vàrem arribar a -4ºC, i ja va venir la primera nevadeta, però el que diuen de les sueques és cert jaja.

  Bonda

  Pep | 05/11/2008, 16:25
 7.  
  Re: Les persones passen, les idees i els projectes perduren

  Totalment d'acord, no m'han agradat gens determinats comentaris insultants agredint els companys.

  Un bloc és una eina molt útil, però depenent de l'ús que li donis i dels sistemes de seguretat es pot convertir en una arma perversa. Algú amagat darrera un pseudònim pot fer molt de mal a l'organització i a les persones que la formen.Ara ens toca posar una mica de cordura a tota aquesta història. Ara vull apel·lar a la coherència i a la responsabilitat.

  Es podia preveure, esper que sols hagi estat la manca d'experiència i prou.

  mianco | 05/11/2008, 17:54
 8.  
  Sentit comú

  Jo també crec que el debat ha de ser d'idees i no d'insults, de moment n’hi ha un que si proposa idees, convida al debat, la moderació tindrà que ser transversal no només d’un cap, que també, o dic perquè a mi ja m’han atacat personalment , també a la meva mare, la meva germana i la meva parella, això per no contar els insults de “lisiats”, malats des cap i “frikis” aquests atacs venien de gent de l’executiva, per tant ja que crec que tu ets una persona amb qui un és pot entendre, et demanaria que també els hi exigissis als teus companys, moderació, és cert que jo m’he posicionat, però no he insultat a ningú, només he valorat en general la feina d’aquesta executiva, i crec que JSIB pot hi ha de donar més en favor dels i les joves, que apostaren pel partit Socialista, com a eina que ha de revolucionar la societat del segle XXI.
  Un salut

  andreu | 06/11/2008, 09:28
 9.  
  Re: Les persones passen, les idees i els projectes perduren

  Gràcies pel comentari Andreu. Jo també ho crec que no ha de ser d'insults, per part de ningú. Cap persona que s'amagui darrera un pseudònim té el meu apreci, però CAP. Jo ja vaig avisar, en el seu moment, a qui havia d'avisar sobre que podia passar -allò que finalment, ha passat-, depenent del caràcter amb el que s'obre un espai públic sense identificació controlada o sense tenir la gestió dels comentaris (en qualsevol cas fa un temps que m'he promès que no tornaria a entrar a un determinat espai web). Et convid a repassar els insults i veuras quin gran error que s'ha comès.

  Seguiré dient que puc estar d'acord amb el dret de cada un a fer allò que vulgui, dins les seves possibilitats. En un principi tothom té el meu respecte... depenent de les formes que s'apliquin ja no.

  Ah, i per cert, na Rosita Estaràs no posa la mà al foc pels seus. Jo per la meva gent més propera si que ho faig: ningú vol caure en el joc brut. Es clar que hi ha algú que no pensa d'igual manera...

  Jo ho rebuig profundament.

  mianco | 06/11/2008, 10:57
 10.  
  Aquesta frase està bé

  "no hi ha res que generi més inestabilitat dins qualsevol organització que la presa de decisions viscerals i poc racionals!-"

  Mallorca LLevant | 11/11/2008, 18:16
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS