Administrar

Quo vadis Europa?

mianco | 01 Juny, 2009 18:12

Les campanyes electorals (si, aquests 15 dies frenètics abans d'unes eleccions en que rebem més informació dels partits i dels polítics que en tot un any) comprenen multitud d'accions orientades a fins determinats, a objectius marcats, a intencions clares.

Cada partit planteja -gairebé tots amb moltíssima convicció- que la seva és la millor opció: tots demanen el vot de la ciutadania per a la seva candidatura (fet i fet una obvietat, no?). Primer objectiu a acomplir. Però que hi ha darrere un vot? Què votam? Per què votam? A qui votam?... Votam?

I en realitat és comprensible que la gent plantegi aquestes qüestions. Els partits han de ser capaços de fer pedagogia mitjançant les campanyes electorals, especialment en el cas de les europees, que han de ser exposades com unes municipals, unes autonòmiques o unes generals, com un fi en si mateixes i no com un procés que derivi en altres lectures polítiques.

Cal que els partits vagin més enllà de demanar el vot per a la seva candidatura, sense cap tipus de fons, sense més intencions ni objectius que el 7-J, sense plantejar aquelles “respostes globals a problemes globals”, sense més projecte que l'atac a qui governa, sense anàlisi, sense autocrítica, sense estendre la mà. No és possible plantejar aquestes eleccions europees com una revàlida de totes les derrotes sofertes.

Els socialistes sentim la responsabilitat de sortir a explicar el nostre projecte per Europa, a cada debat i a cada taula rodona, a cada mitjà de comunicació i en qualsevol format, a la xarxa o al carrer, tant se val! La qüestió és plantejar dubtes i resoldre'ls. En aquest sentit, una vegada hagi acabat la campanya haurem estat presents a tots i cada un dels municipis de la nostra illa, molts dels quals han comptat amb el testimoni d'una persona tan qualificada i tan propera com és Teresa Riera.

Ella si que ha sortit a parlar d'Europa, totes les seves accions van encaminades a difondre la idea progressista de com ha de ser l'Europa social. Aquest és el seu objectiu, el seu fi, la seva intenció. Per a ella Europa no és “una sortida digna”, per a ella Europa és un projecte a construir i a renovar dia a dia. Europa és una il·lusió, una garantia de pau, de cohesió i d'igualtat.

En parlarem durant els propers dies.

Comentaris

 1.  
  Re: Quo vadis Europa?

  Molt bona reflexió Miquel! Crec que dins aquesta pedagogia es pot caminar cap a una Europa socialista. Així com al mateix temps consider que quan parlam d'eleccions Europees, la qüestió canvia. Encara esta a lluny...i això sens dubte és el que hem d'afrontar. Que la gent dia 7 no es quedi a casa i surti a votar esdevendrà una feina ben laboriosa, de la qual tots formen part. Auxí doncs, que dia 7 ningú es quedi a casa!
  Esper veure't per alguns dels actes. Fins aviat!

  beagm | 01/06/2009, 18:57
 2.  
  Quo Vadis Europa

  Estau molt nirviosos es Sociatas, que es que no ho teniu clar, au idó a pasar un poc de pena i després de dia 7 sa resignació i sa penitència i sobre tot a esperar a s´altre dia 7 (Juliol) al congrés d´UM i pregar que no surti en Nadal com "Gran Quefe" indi.

  El Sorro des Puig | 02/06/2009, 09:10
 3.  
  Re: Quo vadis Europa?

  Abans de res, gràcies pels comentaris.
  Comprenc que és difícil fer entendre a determinades persones que l'objectiu dels socialistes per a aquestes eleccions sigui Europa (diem-ne l'assoliment de la idea de l'Europa social i del treball, dels drets i de les persones), entenc que hi hagi gent -especialment si parlam de dretans euroescèptics- que no vegi altre sentit que extreure un suc diferent d'aquestes eleccions. Qui no enten Europa ho intentarà fer, qui mai ha cregut en el projecte europeu comú és difícil que ara ho faci.
  Ara parlam d'Europa, per si encara no havia quedat clar. És necessari fer-ho.
  Més envant parlarem d'altres qüestions d'actualitat, des de la tranquil·litat que ens dona treballar per una organització unida i forta com cap altre.

  mianco | 02/06/2009, 10:04
 4.  
  Re: Quo vadis Europa?

  Molt bé Miquel Àngel, bona resposta.
  La veritat és que almenys a MAllorca la sensació és que l'únic, però l'únic únic, que intenta fer campanya parlant d'EUROPA és el PSOE... ni PP, ni UM ni els altres han fet cap intent de parlar d'Europa sinó cada qual a la seva bolla...
  Diumenge ho tenc clar, esper que tothom apliqui el sentit comú i tengueu un bon resultat.

  TVR | 05/06/2009, 08:14
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS