Administrar

Esclarir els fets

mianco | 12 Agost, 2009 21:21

Durant els darrers dies hem presenciat una nova maniobra de confusió del Partit Popular, una d'aquelles accions encaminades a desviar l'atenció del que realment importa: l'esclariment de la mala gestió de la construcció del Palma Arena, constatada en comprovar com el seu cost inicial (50 milions d'euros) ha estat superat en més d'un 100 % -anam per uns 130 milions i va augmentant-.

El PP preten emmarcar el debat en l'emmanillament de diversos dels seus membres, TOTS ells actualment en la mateixa situació processal que Bartomeu Vicens -en llibertat sota fiança-. És inevitable recordar, ara, l'exportaveu del grup parlamentari popular, l'emigrant Estaràs, afirmant que "el Govern es sustenta amb el vot de la corrupció". Ara, l'emigrant Estaràs defensa ni més ni manco que el seu propi portaveu a l'Ajuntament de Palma, un nom dels considerats rellevants -fins i tot ha sonat com a possible candidat a la batlia de Ciutat-. Rafel Duran es troba en la mateixa situació que el diputat del grup mixt. Curiós...

De qualsevol manera entenc que això no és el que importa: no entraré a valorar si els detinguts havien de ser exposats o no, o si el delegat del govern va actuar com pertocava. Hem d'evitar caure en el joc absurd dels conservadors, hem d'evitar fer "de l'anècdota el tema".

Quan sentirem a algú que assumeixi responsabilitats? Quan se'ns explicarà per què el velòdrom ha costat més del doble que el recent estrenat estadi de Cornellà-El Prat, on hi jugarà diumenge rere diumenge el RCD Espanyol, amb capacitat per a 50.000 persones? No hem d'oblidar que la instal·lació en qüestió, amb capacitat per a unes 6.000 persones, ha albergat actes de tot tipus (fins i tot ha esdevingut la seu de la Conselleria d'Esports i Joventut per tal d'optimitzar costos), però nomes UN per la finalitat per la que va ser construit. Quan se'ns explicarà per què encara no ha estat homologat com a velòdrom? Quan se'ns explicarà la utilitat que tenen els ascensors que no duen enlloc? Per quan?

Sens dubte, si parlam de comissions d'investigació per a esclarir els fets, per on hem de començar és pel Palma Arena. Això importa a la ciutadania.

M'agradaria tancar l'article amb una prec: que no es torni a frivolitzar amb la interpretació de la Carta Universal dels Drets humans de 1948 ni a jugar amb un possible desconeixement del seu text. Parlam d'un document massa seriós i massa rellevant per a ridiculitzar-lo amb declaracions burdes.

Comentaris

 1.  
  Re: Esclarir els fets

  Molt d'acord

  Tem | 13/08/2009, 08:52
 2.  
  Re: Esclarir els fets

  Això és no tenir vergonya!! Pretenen fer-nos bneits a tots, SON UNS AUTENTICS LLADRES!! Peperos, basta ja d'aprofitar-se de la gent, panda de panxes plenes! A LA PRESÓ!!

  Joana Rodríguez | 13/08/2009, 09:22
 3.  
  Unas cuestiones

  La cuestión de si son ladrones o no, lo deberá dilucidar un juez. No podemos pervertir el estado de derecho que tantos sacrificios ha costado tener.
  Ahora bien, sí que es cierto que hay un doble rasero a la hora de encausar a miembros del PP o a los de otros partidos.
  Nadie ha visto al presidente del Consell insular de Ibiza esposado, con barba de tres días y encerrado en un calabozo. Nadie ha visto tampoco a Bartomeu Vicens en estas condiciones.
  ¿Por qué unos sí, y otros no? ¿Por qué siempre los del sí son del PP, y los del no son de otros partidos?

  Terry | 13/08/2009, 09:39
 4.  
  Re: Esclarir els fets

  Tampoc hi ha anat Cardona, ni cap dels cavallistes. Cada situació judicial s'ha d'examinar, cas per cas: no és el mateix ser citat a declarar com a imputat o ser detingut per indicis clars de corrupció. Ben segur que un jurista t'ho sabrà explicar molt millor que no jo.
  Crec que s'ha de respectar la presumpció d'innocència, sens dubte. Ara bé, qui l'ha feta la paga. I qui ha de pagar per l'estratègia de delinqüència organitzada (d'una part) del PP no som tots els altres, sino els delinqüents. Enmanillats o no, com dicti la llei.

  mianco | 13/08/2009, 11:58
 5.  
  Re: Esclarir els fets

  Una cosa es una querella posada per un particular, amb pinta de venjança personal, cas de Tarres, o una investigacio JUDICIAL sobre corrupcio.
  El doble rasero el del PP, o no es el mateix cas Duran i Vicens? O ja han oblidat els PPeros les DENUNCIES FALSES de Delgado contra Najera?
  El PP hauria de plantejar una renovacio de veres i no aquesta opereta que han montat ara.

  Lucas | 13/08/2009, 14:55
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS