Administrar

El canvi és ara

mianco | 13 Febrer, 2010 01:19

El PP de Palma afirma que Aina Calvo no pot governar en minoria mentre admeten que si ells acaben governant, si aconsegueixen presentar una moció de censura -que UM haurà de recolzar- ho faran en solitari. Per tant, en minoria.

No deixa de sorprendre'm la linia estratègica dels conservadors en la interpretació del nou mapa institucional: portaveus que es contradiuen entre ells, sobtats canvis d'opinió, influències de diferents nuclis de pressió del partit i greus incongruències s'entremesclen a cada aparició públca d'alguna veu (autoritzada, suposadament). Tot això em fa plantejar-me si algú creu que la ciutadania en sortiria beneficiada d'un hipotètic canvi PSOE-Bloc pel PP a qualsevol institució. 

Les coses clares: en aquesta comunitat no hi ha majories per a governar perquè, avui per avui, la realitat electoral i política no ho permet. És cert, la cojuntura actual no és allò que la societat espera de la classe política, democràticament no és una bona situació, operativament deixa molt a desitjar, no juga a favor de Balears -ni de la seva ciutadania ni de la imatge exterior de la terra-. Esdevé imprescindible eliminar males pràctiques i malvicis dels que han gestionat els recursos d'aquestes illes durant molts anys. 

Ara és moment de canvi polític profund a Balears. Això vol dir no només evitar que la corrupció d'alguns ens marqui el dia a dia, vol dir anar molt més enllà a tots els nivells: en la millora del servei públic, en l'acció política (necessàriament ha de ser impregnada per l'honestedat i la transparència), en el control, en el diàleg social, en la confrontació d'idees i en la identitat integral del pais. Ara és el moment de modificar la percepció ciutadana de la política, de fomentar les ideologies, és el moment de dir basta al clientelisme i a cobrar per gaudir de la vida a costa de tots. Tot això ja ha acabat.

Ningú pot afirmar amb seguretat quin serà el mapa institucional en qüestió de setmanes, la qual cosa és poc recomanable si es vol garantir l'estabilitat política de l'autonomia i de les polítiques que s'han de dur a terme. Ara bé, allò més valent és prendre decisions per coherència, essent conscient de les conseqüències que poden tenir i assumint-les. Si, és possible que acabem la legislatura amb un pacte PP-UM (possible ho és, no se si és improbable, probable o molt probable), o que el PP acabi governant en minoria a alguna institució. En qualsevol cas, repetesc, en minoria.

Mentrestant, aquesta setmana Antich acaba de pactar més de 130 milions d'euros d'inversió de l'Estat en projectes per a Balears. En aquest moment de dificultat social i institucional el President del Govern esten la ma a tots per a assolir bons acords per la nostra comunitat. Aquesta és la diferència, a vista de les últimes declaracions del PP: mentre uns segueixen preocupats per a cobrir espais de poder, sense cap projecte (com han fet sempre), altres segueixen ocupats en donar solucions als problemes reals de la nostra gent.

Annex: curiosament, durant els últims dies diverses persones (algunes d'elles, reconegudes votants d'altres partits del que jo represent) m'han fet arribar la seva preocupació per la paralització que podrien sofrir les institucions si ara es produís un canvi de govern. Que cada un en faci la lectura que estimi oportuna. 

Comentaris

 1.  
  Re: El canvi és ara

  Realment la decisió presa pel PSOE és molt arriscada, molt valenta es podria dir. No ets l'únic que ha sentit comentaris de votants d'altres partits (en concret Peperos) que troben que això s'havia de fer. El PP sap que les seves bases no entendrien una moció de censura amb suport d'UM, després que hagin passat 2 anys atacant el govern d'Antich per tenir un pacte amb UM!
  I que hem d'esperar d'un partit que quan va tenir majoria absoluta va canviar 3 vegades de president perque no s'entenien en ells.
  Desgovern i corrupció són les característiques d'aquest PP post-Matas.

  Truc | 13/02/2010, 18:45
 2.  
  Re: El canvi és ara

  Quan UM va fer l'espantada al consell van anar a cercar els peperos per governar i aquests es varen negar a pactar amb ells. Com es poden pensar pactar ara, uns amb altres? Seria de vergonya!!

  Aina Guardiola | 14/02/2010, 22:58
 3.  
  Re: El canvi és ara

  Que bueno que es Delgado! Este hombre es una joya! Cada vez que aparece publicamente deja mas tocado a su partido, ahora dice que Bauza le copia las ideas, club de fans de Carlos Delgado ya!

  Delgado for president | 15/02/2010, 13:15
 4.  
  ES CANVI ARA

  Sociates, TANTO SI SE ADELANTAN LAS ELECCIONES COMO SI NO,en primer lloc vos queda molta morena per menjar, i segón pregau perque els Uemeros no treguin mès d´un paralmentari perque es Peperos PASE LO QUE PASE entre 28 i 29 estan les tenen assegurats, i hi ha molta gent en mala llet que les vos te jurada i si agafen es poder vos revisaran fins i tot devall ses pedres.

  el cavaller negre | 23/03/2010, 10:40
 5.  
  Re: El canvi és ara

  Gràcies pel teu comentari, Cavall negre. Tal vegada sigui així, no ens ho posaran especialment fàcil per a governar... És el preu que hem de pagar si volem mantenir la coherència entre allò que pensem i allò que facem, no? En política a vegades val la pena prendre decisions arriscades. En qualsevol cas, donada la difícil situació ens n'estam sortint prou bé. En un moment donat demostrarem que no ens feia por tornar a l'oposició durant aquesta legislatura, finalment hem descobert que som els únics que volem governar per a canviar les coses, no només per a tenir poder i prou.

  No he manejat cap enquesta des de fa molt de temps, però en qualsevol cas allò que és cert és que el PP te una base de vot molt sòlida en aquestes illes. Farem feina a tots els nivells per a donar continuitat al govern de progrés, no en tenguis cap dubte.

  I sobre la revisió "fins i tot davall les pedres", t'he de dir que no em preocupa en absolut. En primer lloc perque confiï en una altra manera de gestionar els recursos, i confiï en els companys que ara estan gestionant. Ara bé, ja sabem que la fiscalia anticorrupció és un òrgan autònom i depenent de l'administració de justícia de l'estat espanyol. Per tant, independent per una banda i no adscrita a la comunitat autònoma. Per una altra banda, estic totalment a favor dels sistemes de control interns, s'han de reforçar. Si algú fica la mà dins la caixa ha de pagar.

  Una idea força per a acabar: no tots som iguals!

  mianco | 23/03/2010, 15:46
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS